Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο μητροπολίτης Πειραιως στηρίζει πολιτικό συνδυασμό ; (νεότερη ενημέρωση)

Γράψαμε και ξαναγράψαμε για το πόσο θλιβερό είναι να βλέπεις Ιεράρχες σε ρόλο κομπάρσου σε προεκλογικές φιέστες (πχ Άνθιμος Θεσσαλονίκης, δείτε εδώ,   πχ επίσκεψη Σαμαρά στο Άγιο Όρος, δείτε εδώ,   επίσκεψη Ψινάκη στον μητροπολίτη Κηφισιάς πριν μόλις 3 εβδομάδες, δείτε εδώ). Είναι φανερό ότι οι πολιτικοί τους εκμεταλλεύονται και είναι τραγικό το ότι οι μητροπολίτες δεν το καταλαβαίνουν.

Δυστυχώς στην παγίδα της ενασχόλησης με την πολιτική φαίνεται να έπεσε και ο μητροπολίτης Πειραιώς, γνωστός και σεβαστός κατά τα άλλα για τους μακρόχρονους αντιΟικουμενιστικούς του αγώνες (δείτε ενδεικτικά εδώ)

Στο παρελθόν, έπεσαν στην αντίληψη μας  λάθη του μητροπολίτη Πειραιώς τα οποία επιλέξαμε να μην σχολιάσουμε (πχ απόλυση ιδιαίτερα σεβάσμιου ιερέα, χωρίς απολογία, επειδή τόλμησε να υπογράψει έκκληση για ειρήνευση μεταξύ του μητροπολίτη Ναυπάκτου και της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, διαβάστε εδώ, πρόσφατη απομάκρυνση του πατρός Ανδρέα Κονάνου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής εκκλησίας, διαβάστε εδώ). Κατανοούμε ότι ως άνθρωπος, είναι αυτονόητο να κάνει λάθη,  και γνωρίζοντας ότι το υψηλό αξίωμα του μητροπολίτη -αν και είναι αξίωμα διακονίας- εύκολα μπορεί να πλαισιωθεί από έπαρση, τα παραβλέπαμε.

Δείτε λοιπόν την χθεσινή φωτογραφία:
Η Εκκλησία συμμετέχει στη μάχη.... για τις εκλογές!
Προεκλογικές φωτογραφίες του Μητροπολίτη Πειραιώς με Μώραλη, που δεν είναι "κακός φασίστας" προφανώς επιτρέπονται.
Έχει κάποια εγγύηση ο μητροπολίτης Πειραιώς ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός θα προσφέρει τόσο σημαντικό έργο και δεν θα τον εκθέσουν ποτέ στο μέλλον; Μπορεί να εγγυηθεί ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός πχ δεν θα κλέψει δημόσιο χρήμα, δεν θα κάνει ρουσφέτια, δεν θα πάρει μίζες από αναθέσεις ... ; 
Είναι σωστό η εκκλησία επίσημα να συμπορεύεται με πολιτικούς συνδυασμούς και κάθε μητροπολίτης να διαλέγει και από έναν υποψήφιο για να φωτογραφηθεί μαζί του;  
Διαβάστε τα 2 πρόσφατα δημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος:
"Μήνυμα στήριξης στο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη έδωσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του Βαγγέλη Μαρινάκη στη φιέστα που διοργάνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την  κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της Ελλάδας. 
Ανάμεσα σε άλλες, ξεχώρισε η παρουσία του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και της κόρης του αείμνηστου Σταύρου Νταϊφά, στον οποίο αφιερώθηκε μεγάλο κομμάτι της χθεσινής γιορτής.

Εν τω μεταξύ, ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα και επισήμως την υποψηφιότητά του στο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη."


και το 2ο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας:

"Όλο και περισσότεροι στρατεύονται με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη για το Δήμο Πειραιά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα, τρία νέα πρόσωπα, που στηρίζονται και από την Εκκλησία, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο Γιάννη Μώραλη, δηλώνοντας «παρόντες με τόλμημα το όραμα να γίνει πράξη».
«Με πίστη στον Πειραιά και στα ελληνορθόδοξα χρώματα, στην παράδοση και στις αρχές του τόπου μας, αποφασίζουμε να συστρατευθούμε με τον Γιάννη Μώραλη στο κάλεσμα για την κοινή προσπάθεια του υποψηφίου Δημάρχου για μια πόλη με γνήσια χαρακτηριστικά. Με την ελπίδα πως όλοι μπορούμε να τολμήσουμε την αλλαγή σε ένα κατεστημένο που αφήνει τον Πειραιά στο περιθώριο, δηλώνουμε παρόντες με τόλμημα το όραμα να γίνει πράξη.


  • Γιάννης Βουγιουκλἀκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.
  • Μάνος Πισσαράκης, οικονομολόγος, εκπρόσωπος Γονέων και Κηδεμόνων στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά.
  • Παντελής Μπατσούλης, αστυνομικός, εκπρόσωπος Γονέων και Κηδεμόνων στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά»."
Απλά, εκφράζουμε την λύπη μας και παρακαλούμε όλους τους ιερωμένους να είναι πιο προσεκτικοί για να μην εκθέτουν μαζί με τις προσωπικές επιλογές τους και την εκκλησία.

Νεότερη ενημέρωση (2/5/2014)
Δυστυχώς διαβάζουμε (και μάλιστα σε εκκλησιαστικό site) και νέα επίσκεψη του συγκεκριμένου πολιτικού συνδυασμού στον μητροπολίτη Πειραιώς:
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας πως για την παρούσα ανάρτηση ενημερώσαμε από την 1η στιγμή την Μητρόπολη Πειραιώς (μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της Ιστοσελίδας της) σε περίπτωση που θελήσει να απαντήσει αλλά απ' ότι φαίνεται έχουν άλλες υποχρεώσεις .. την πολιτική στήριξη των εκλεκτών  τους... 
και η  κατρακύλα συνεχίζεται ...

1 σχόλιο:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Και φυσικά μία ακόμη φορά δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Ο κ.Μαρινάκης κατηγορείται για πλήθος κακουργημάτων, δημοσιοποιούνται τηλεφωνικές του συνομιλίες για συμμετοχή του σε τοποθετήσεις διαιτητών, τερματοφυλάκων, στελεχών σε ομάδες, για αποστολή του ΣΔΟΕ σε όποιον τολμήσει να τον ζορίσει .. κι ο μητροπολίτης Πειραιώς αντί να ζητήσει συγνώμη για την προκλητική προεκλογική του στήριξη, επιμένει να προκαλεί και να προκαταλαμβάνει την δικαιοσύνη :

http://taxalia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7538.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/nJOIs+%28TaXalia:+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29