Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Γιατί Κυπρο-Ελλαδικοί και όχι Πανελλήνιοι ???

Αυτές τις μέρες, διεξάγονται στην Κύπρο, Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, με συμμετοχή Κυπρίων και Ελλαδιτών αθλητών (δυστυχώς υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που σκοπίμως ή αφελώς, χρησιμοποιούν τους όρους Κύπριοι και Έλληνες αντί Ελλαδίτες).

Ο τίτλος που δόθηκε είναι "Κύπρο-Ελλαδικοί Αγώνες" και αποφεύχθη διακριτικά ο τίτλος "Πανελλήνιοι". Είναι σαφές, ότι ο στόχος είναι να τονισθεί η κρατική οντότητα της Κύπρου. Είναι η πάγια τακτική που ακολουθεί η κομμουνιστική αριστερά στην Κύπρο από το 1974 και μετά. Το θέμα όμως είναι, ότι στο βωμό της υπογράμμισης της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιείται και ένας βραδύς αλλά συστηματικός "αφελληνισμός" των Ελλήνων Κυπρίων, ιδιαίτερα στις τάξεις της άναρχο-ακροαριστεράς.

Για να μην χάσουμε όμως στο τέλος και τ' αυγά και τα πασχάλια, η χρυσή τομή θα μπορούσε να είναι: "Πανελλήνιοι ειδικοί Ολυμπιακοί αγώνες: Ελλάδα και Κύπρος".

3 σχόλια:

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ είπε...

ετσι ενει φιλοι μου...εμπηκε το νερο στο αυλακι και επιασε δουλεια ο Τουρκοφκιας...
αμπα τζαι ακουσει κανενας ταλατ το πενελληνιοι και παραξηγηθει ο "αδελφος" μας. Για ονομα του θεου!!

ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ
ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΝΟΜΙΖΩ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΝ "ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ"

πάνος είπε...

ευαγόρα, θα είχες απόλυτα δίκαιο, εάν στην Ελλάδα αποκαλούσαν τους Πανελλαδικούς ως Πανελλαδικούς και όχι ως Πανελλήνιους. Δυστυχώς, εις μεν την Ελλάδα χρησιμοποιούν τον όρο Πανελλήνιοι και εδώ που συμμετέχουν και Έλληνες Κύπριοι, που είναι πιο Πανελλήνιοι, λέγονται Κυπρο-Ελλαδικοί...