Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Όχι στις Εγγυήσεις για την Κύπρο



ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος. Η τουρκική πλευρά επιθυμεί την συνέχιση ή ακόμη την εγκαθίδρυση νέου συστήματος εγγυήσεων, όπως αυτό εφαρμόστηκε με την Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960.

Αυτός ο στόχος της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η Συνθήκη εγγυήσεων αποτέλεσε την κατ' ισχυρισμόν βάση της Τουρκικής εισβολής του 1974. Ένα Κράτος-Μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπόκειται σε δικαιώματα τρίτων Κρατών επί της κυριαρχίας ή της εδαφικής του ακεραιότητας. Η Κύπρος δεν πρέπει να ξαναγίνει όμηρος ποτέ ξανά.

Με αυτήν την εκστρατεία στοχεύουμε, ως κοινωνία των πολιτών, να ενισχύσουμε την αντίσταση σε τέτοια σχέδια ενόσω διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση του ζητήματος.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ www.isxys.org/no-guarantees

5 σχόλια:

Anonymous είπε...

en nomizw na se thelei esena o xristofias i ton opiodipote na ton stratepsei an o tourkos prospathei na stisei pagides.
o xristofias eine enas poly empeiros politikos kai enas poly exypnos anthrwpos kai den peftei se etsi lakouves xerei poly kala ti prepei na kanei kai mallon o kosmos ton empistevete exou kai to 53% to fevrouario.

Anonymous είπε...

Μακάρι να ξέρει...

Anonymous είπε...

Ο Χριστοφκιας ειναι τοσο εξυπνος και εμειρος που μετα απο καθε συναντηση που εχει με τον "αδελφο" Ταλατ ο συντροφος Μεχμετ αλι Ταλατ αλλα λεει πισω απο την πλατη του για τις συμφωνιες και μετα τρεχει να τα σασει!
Οι τουρκοι ειναι πολυ πιο εξυπνοι καθως εκμεταλλευονται την αδυναμια και την αγαπη που τους εχει(εννοειτε ο Χριστοφιας) προς δικο τους ωφελος.

Μιλτιάδης είπε...

Προσωπικά θα παραδεχθώ την εξυπνάδα του Χριστόφια, εάν καταφέρει να εκθέσει την Τουρκία για την αδιαλλαξία της και κατόπιν απαιτήσει την αποχώρηση του Τουρκικού Κατοχικού Στρατού, που είναι και η αιτία της αδιαλλαξίας τους.

Οφείλουμε πάντως να παραδεχθούμε ότι τα λέει έξω από τα δόντια, τόσο για την Τουρκική κατοχή όσο και για τους εποίκους. Ελπίζω μόνον να μην γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.

Υ.Γ.: Πρέπει επίσης να μάθει να λέει Έλληνες και Τούρκοι της Κύπρου, όπως λέει Αρμένιοι (αντί Αρμενιο-Κύπριοι), Μαρωνίτες (αντί Μαρωνιτο-Κύπριοι) και Λατίνοι (αντί Λατινο-Κύπριοι). Το ΕλληνοΚύπριος και ΤουρκοΚύπριος είναι πολύ λανθασμένοι όροι και δίνουν την εντύπωση του μπάσταρδου ή μιγά. Είναι όπως το Greek-Cypriot να το κάνεις Grypriot.

Anonymous είπε...

Εχεις δικαιο Μιλτιαδη, οι οροι "τουρκοκυπριος" και "Ελληνοκυπριος" δεν ειναι απλως λαθος αλλα και εφευρεση των εγγλεζων για να διαιρεσουν την Κυπρο. Ομως ο Προεδρος της Κυπριακης "Δημοκρατιας" δυσκολευεται να εκστομισει την λεξη Ελληνας ποσω μαλλον να παραδεχτει οτι ειμαστε Ελληνες, ετσι η λεξη "Ελληνοκυπριος" του φαινεται πιο ανωδυνη.