Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

15/11 : 25 χρόνια από την ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ- Άσε την καρδιά σου να μιλήσει κι έλα κι εσύ ΕΚΕΙ

Στις 15 Νοεμβρίου 1983 γίνεται η παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. 25 χρόνια μετά…οι τούρκοι πανηγυρίζουν τη μέρα - ορόσημο της συνεχιζόμενης επί 34 χρόνια τουρκικής κατοχής στο νησί μας. Άλλοι τέτοια μέρα στέλνουν μηνύματα συμφιλίωσης και αρμονικής συνύπαρξης. Άλλοι, κάθονται απαθείς και αδιάφοροι μπροστά στη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί.

Εμείς όμως, ασυμβίβαστοι όπως πάντα, την Παρασκευή 14 του Νοέμβρη θα είμαστε για ακόμα μια φορά εκεί. Να στείλουμε μήνυμα, αφύπνισης και εθνικής αντίστασης στο ξεπούλημα της Κύπρου Μας. Όσοι δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από την λευτεριά, όσοι παραμένετε ακόμα πιστοί στα ιδανικά της Πατρίδας, καλείστε την ερχόμενη Παρασκευή να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας! Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα πως στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα Έλληνες και πως υπάρχουν νέοι που ακόμα αντιστέκονται!

Παρασκευή 14/11, ώρα: 10:00 π.μ – Προσυγκέντρωση στο παλαιό Γ.Σ.Π και πορεία προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Όλοι με μια Γαλανόλευκη στο χέρι!



επίσης λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ--ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις, καλούμε τον Κυπριακό λαό να συμμετάσχει στη πικετοφορία που θα γίνει το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008 για να διαμαρτυρηθούμε για την ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μόρφωμα του ψευδοκράτους.


Η συγκέντρωση θα γίνει στο ταχυδρομείο Αγίων Ομολογητών, έναντι του προεδρικού και θα πορευθεί στο προεδρικό μέγαρο όπου θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο για να του επιδώσει επιστολή. Μετά την επίδοση, στη συνέχεια θα πορευθεί στο ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ όπου θα γίνει επίσης 24ώρη καθιστική διαμαρτυρία.

Καλούνται όσες οργανώσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν, πέραν των οργανωτών, όπως επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της ΚΙΝΗΣΗΣ για δήλωση συμμετοχής.
Η πικετοφορία θα είναι ανοικτή για συμμετοχή από όσους συμφωνούν. Τηλέφωνα: 22376046 και 99628227 και 99609604




εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη.

3ήμερη απεργία πείνας έξω από το Τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη (από 13-15/11) με πορεία το Σάββατο 15/11/2008 στις 4:30 μμ από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο Τουρκικό προξενείο. Στις 7μμ την ίδια μέρα, εκδήλωση στην αίθουσα της μητροπόλεως με ομιλητές τους: κ. Νεοκλή Σαρρή, μητρολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, κ. Γιώργο Κούβελα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (ΠΕΟΦ).



ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!

-andkand-




4 σχόλια:

Ε είπε...

Ο Βορράς είναι εκεί στη Λευκωσία, στον Χρυσόστομο πλάι στην πράσινη γραμμή και δεν δέχεται άλλη ομοσπονδία μόνο των Βαλκανίων την Βυζαντινή.

(Δ. Σαββόπουλος, Ακτίνες του Βορρά)

Thessaloniki Fighter είπε...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ από τους Κυπρίους φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) στη θεσσαλονίκη.

Τα διερχόμενα αυτοκίνητα των Θεσσαλονικέων έδειχναν κορνάροντας την συμπαράστασή τους, όπως και οι διερχόμενοι πεζοί. Η φωτιά στο βαρέλι τις βραδινές ώρες για ζεστασιά και η παρουσία δεκάδων φοιτητών της ΠΕΟΦ έδωσε παρηγοριά και ελπίδα σε όλους μας.

Στην εκδήλωση στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ο κ. Νεοκλής Σαρρής αιφνιδίασε τους πάντες με τις γνώσεις και την κατάθεση της καρδιάς του.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο μητρ.Θεσ/κης Άνθιμος ο κ. Γιώργος Κούβελας και χαιρέτησε ο βουλευτής κ. Κ.Γκιουλέκας.

Anonymous είπε...

http://cyprus.novopress.info/?p=146#more-146

http://cyprus.novopress.info/?p=148

http://cyprus.novopress.info/?p=145

VIDEO +PHOTOS ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Anonymous είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙ
ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Μπραβο στους ΕΛΛΗΝΕΣ που πηγαν στις πορειες διαμαρτυριας στην Κυπρο στην Θεσσαλονικη στην Αθηνα και στην αγγλια.