Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση στους ρευστής εθνικής συνείδησης «συμπατριώτες μας»


Πληθαίνουν τελευταία στη Κύπρο (και όχι μόνο) οι φωνές κάποιων οι οποίοι όχι απλά είναι διατεθειμένοι να κατεβάσουν τα σώβρακα προκειμένου να τα «βρούμε» με τους τούρκους, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό και όποιος δεν το αποδέχεται είναι απορριπτικός και εθνικιστής!
Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ένα μήνυμα σχετικό με τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα που θέλει να έχει η Τουρκία και μετά τη λύση του κυπριακού. Παρουσιάζουμε απόσπασμα του κειμένου του Δρ. Τζιαμπάζης, το οποίο, σύμφωνα με τον αποστολέα του μηνύματος, εκδόθηκε υπό μορφή περιοδικού - το ΧΡΟΝΙΚΟ- από την κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ:

«…Προσπαθώ να εισαγάγω τον προβληματισμό, να απαλλάξω τον πολίτη από το φόβο που του υποβάλλεται από δυνάμεις που a priori απορρίπτουν το συμβιβασμό και παρουσιάζουν τις εγγυήσεις ως μπαμπούλα και ως ογκόλιθο, που οι Κύπριοι θα συναντούν καθημερινά στην προσπάθεια για πολιτική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους. Εκφοβίζουν τους πολίτες και σε τελευταία ανάλυση διαμέσου των εγγυήσεων τους υποβάλλουν την απόρριψη οιασδήποτε λύσης. Όμως, όταν η μια κοινότητα δηλώνει ανασφαλής χωρίς εγγυήσεις, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποδοχή τους ως έκφραση καλής θέλησης και πρακτικής υλοποίησης των καλών προθέσεων, ενώ οι δηλώσεις για αναχρονισμό των εγγυήσεων ανάγονται στη σφαίρα της γενικής ασάφειας, των οικουμενικών διακηρύξεων που δεν είναι αρκετές για να πείσουν…».

Ο συγγραφέας λοιπόν μας παροτρύνει να μην απορρίπτουμε a priori τον συμβιβασμό, να μην βλέπουμε σαν μπαμπούλα τις εγγυήσεις που θέλει να έχει η Τουρκία – η χώρα που έκανε εισβολή στη Κύπρο και ακόμα κατέχει το 38% του εδάφους της!
Πρέπει λέει να σεβαστούμε τις ανασφάλειες της τουρκοκυπριακής πλευράς και να δεχτούμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος!!!

Παρατήρηση 1:
Ο μόνος τρόπος για να απαλειφθούν οι ανασφάλειες της τουρκοκυπριακής μειονότητας, είναι να δεχτούμε εμείς τις εγγυήσεις της μιλιταριστικής και αναξιόπιστης Τουρκίας? Δεν μπορούν οι τουρκοκύπριοι να νοιώσουν ασφαλείς κάτω από την προστασία της ΕΕ ή/και του ΟΗΕ και με την παρουσία αν χρειαστεί Ευρωπαϊκού Στρατού?

Παρατήρηση 2:
Θέλετε να εξαλείψετε τις ανασφάλειες της τουρκοκυπριακής μειονότητας δημιουργώντας μεγαλύτερη ανασφάλεια στην ελληνοκυπριακή πλειοψηφία! Γιατί ποιος λογικός ελληνοκύπριος – και δεν εννοώ εσάς κύριοι με την ρευστή εθνική συνείδηση - θα νοιώθει ασφαλής όταν ξέρει ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα το οποίο εμείς της παραχωρήσαμε να επέμβει στρατιωτικά στο νησί όπως έκανε και το 1964 με τους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας και το 1974 με την εισβολή?

Παρατήρηση 3:
Δεν υπάρχει περίπτωση ο κυπριακός ελληνισμός να αποδεχτεί ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο και βάλτε το καλά στο μυαλό σας! Οι μόνοι που δέχονται και συζητούν κάτι τέτοιο είναι οι τούρκοι και κάποιοι «δικοί μας» με ελληνικά ονοματεπώνυμα που είτε είναι διεφθαρμένοι και «τα παίρνουν» κατευθείαν από την Άγκυρα (ούτε καν μέσω της Ουάσιγκτον) είτε είναι απλά ηλίθιοι!

Τα άτομα που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες είναι άκρως επικίνδυνα!
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΑ!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλές απαντήσεις:
Παρατήρηση 1: Ρώτησε τους ιδίους τους Τκς.
Παρατήρηση 2: Τα δικαιώματα της Τουρκίας δεν εξαντλήθηκαν το 63 και το 74. Ισχύουν ακόμα και σήμερα, και δεν πιστεύω τα δεδομένα της λύσης να χειροτερεύσουν αυτό το κεφάλαιο. Συνεπώς γιατί να αυξηθεί η ανασφάλεια αφού δε θα χειροτερεύσει κάτι; Στη χειρότερη περίπτωση θα ισχύει ό,τι ίσχυε για 49 τόσα χρόνια.
Παρατήρηση 3: Νομιζω πως αυτοί που περιλαμβάνονται στον χαρακτηρισμό του "ηλιθίου" είναι εκείνοι που αρνούνται να καταλάβουν πως δεν τίθεται θέμα επιβολής εγγυήσεων. Η προσπάθεια είναι για την απαλλαγή από αυτές ή έστω την δημιουργία ενος πλαισίου που να μην επιτρέπει σε κάποιους ηλιθίους χώρις εισαγωγικά να ξανακάνουν τα πράγματα που έφεραν στην Κύπρο τους Τούρκους το 1974.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Μόλις εγκαινιάσαμε τον ιστοχώρο 'ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ'.

Σ’ αυτό τον ιστοχώρο θα παρουσιάζουμε δηλώσεις πολιτικών και άρθρα δημοσιογράφων που θεωρούμε ότι προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών και θα τα σχολιάζουμε, δίνοντας σας φυσικά την ευκαιρία να εκφράσετε τις απόψεις σας, στα πλαίσια πάντα ενός δημοκρατικού διαλόγου.

Θα συλλέγουμε δηλαδή όλη τη σαβούρα που κυκλοφορεί, και θα την δίνουμε στη κρίση του λαού.

Ευχαριστούμε,

ΣΑΒΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

http://politikisavoura.blogspot.com

Ίδας είπε...

@Strovoliotis

1. Κάνω πλάκα κάτι τύπους σαν εσένα που κόπτονται τόσο πολύ για την τ/κ μειονότητα (ρωτήστε τους τ/κ) αλλά ούτε περνά από το μυαλό σου να ρωτήσουμε και τους ε/κ (που στο κάτω - κάτω είναι και η πλειοψηφία ρε αδερφέ)!

2. Τα δικαιώματα (εγγυήσεων) της Τουρκίας λες ότι ισχύουν ακόμα και σήμερα! Εγώ υποστηρίζω ότι έχασαν αυτό το δικαίωμα αλλά κυρίως έχασαν την αξιοπιστία τους μετά την εισβολή του 74 και την συνεχιζόμενη κατοχή! Χάριν της συζήτησης όμως ας δεχτώ αυτό που υποστηρίζεις… Τα δικαιώματα της Τουρκίας ισχύουν ακόμα! Τι γίνεται λοιπόν με τα δικαιώματα των ε/κ? Αυτά δεν ισχύουν ή μήπως αυτά δεν σε ενδιαφέρει να ισχύουν? Γιατί αυτά τα πετάμε ενώ τα δικαιώματα της Τουρκίας τα υπερασπιζόμαστε?

3. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν τίθεται θέμα υποβολής εγγυήσεων. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα επειδή, ευτυχώς, ο Λαός ΠΟΤΕ δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο έστω και αν αυτό σημαίνει ναυάγιο των συνομιλιών. Αν φυσικά ήταν στο χέρι μερικών, θα είχαν δεχτεί και τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας προ πολλού!

ManoWAR είπε...

Όσοι θέλουν τουρκικές εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα να τους προστατεύουν να πάνε να εγκατασταθούν στην Άγκυρα.
Αυτό ισχύει και για τους Ελληνοκύπριους που έχουν τις ίδιες θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

@Andkand, Παρομοίως, κάνω και εγώ πλάκα για κάτι τύπους που βάζουν και τις ερωτήσεις δίνουν και τις απαντήσεις και ύστερα ρίχνουν και τον ύπνο του δικαίου. Βεβαίως ερωτούνται και οι δύο πλευρές (και βεβαίως δεν ετέθη από κανένα, ούτε ισχύει η λογική πλειοψηφίας – μειοψηφίας, έχουμε δύο πλευρές, τελεία). Η δική μας λέει όχι στις εγγυήσεις, ή άλλη λέει ναι. Τι κάνουμε τότε; Η κλεινόμαστε στο καβούκι μας ή βρίσκουμε ένα συμβιβασμό.

Δεν με ενδιαφέρει τι λες περί του κατά πόσον ισχύουν ή όχι οι εγγυήσεις. Οι εγγυήσεις είναι μέρος των συμφωνιών εγκαθίδρυσης της Κυπριακής δημοκρατίας, και συνεπώς αποτελούν πλέον πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ από την 1η Μαΐου του 2004. Τα άλλα είναι παραμύθια.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

"Ή κλεινόμαστε στο καβούκι μας ή βρίσκουμε ένα συμβιβασμό" γράφει ο strovoliotis

Μάλιστα
άρα κάθε φορά που έχεις δίκιο και ο άλλος διεκδικεί κάτι άδικο, υποχωρείς για να συμβιβαστείς.
Πολύ έξυπνο.

Ότι έκανε και ο Σημίτης στα Ίμια και καταντήσαμε να γίνουν τα Ίμια και πλήθος βραχονησίδες ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ (ουσιαστικά χάσαμε κυριαρχικά δικαιώματα δηλαδή).
Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε διατάξει "βυθίστε το Χόρα" και δεν τόλμησαν τελικά να βγάλουν το σεισμογραφικό τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Ποια πολιτική είναι η πιο αποτελεσματική τελικά; τι λες;


Θυμάμαι τον Ζουράρη σε μία ομιλία του σε Κύπριους φοιτητές:

Ο Κολοκοτρώνης όταν ένας ξένος του έλεγε ότι έπρεπε να "συμβιβαστεί" με τους Τούρκους απάντησε:
"Ο δικός μας ο Βασιλέας(Κων/νος Παλαιολόγος) δεν υπέγραψε την παράδοση (της Πόλης) ποτέ."

Όχι λοιπόν, ΔΕΝ υπογράφω.
Ας κάνουν ότι νομίζουν οι άλλοι.
Δεν αποδέχομαι την αδικία.
Οι διεθνής συνθήκες αλλάζουν αρκετά γρήγορα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να αποδεχθούμε τα συμφέροντα της Τουρκίας και ξένων δυνάμεων.

ΔΕΝ υπογράφω.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Στροβολιότικο, κάνουμε ή δεν κάνουμε συνομιλίες για να βρούμε μια λύση;
Θέλουμε ή δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα άλλο κράτος με διαφορετικούς όρους από αυτούς του 1960; Αν θέλουμε το κράτος του 1960 με όλα τα καλά και τα κακά του ας το δηλώσουμε ευθαρσώς και τότε ναι, να παραμείνουν και οι εγγυήσεις, να παραμείνει και το σύνταγμα όμως και το περιουσιακό όπως ήταν τότε!
Δεν μπορούμε να κρατάμε μόνο τα κακά του συντάγματος του 1960 και να διαπραγματευόμαστε για να αλλάξουμε εις βάρος μας τα καλά…
Τι λογική είναι αυτή;

Thessaloniki Fighter μην ψάχνεις Κολοκωτρόνιδες και Ανδρέϊδες Παπανδρέου στην εποχή μας επειδή δυστυχώς δεν θα βρεις.

Marina είπε...

E, ohi re file na dehtoume tourkikes eggiiseis kai epembatika dikaiomata tis tourkias!
Kala eise sovaros?
An einai na feroume tin tourkia kai sti notia Kypro kalytera na min to lysoume pote!
Ego tin ypografi mou stin tourkopiisi tis Kyprou mas den ti vazo!

Ανώνυμος είπε...

@Thessaloniki Fighter

Όταν μπεις σε διαπραγματεύσεις δεν έχει μόνο σημασία ποιος έχει δίκαιο. Σημασία έχει ποιος είναι πιο έξυπνος. Η επιτυχία του Σημίτη (και του Κληρίδη, και του Πάγκαλου, και του Γιωργάκη) να βάλει την Κύπρο στην ΕΕ αποδεικνύει πως δεν νικάνε πάντα οι κακοί και οι δυνατοί. Η ένταξη χωρίς λύση ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνισμού τα τελευταία 100 χρόνια.
Αν δεν υπογράψεις (όταν έρθει η λύση βεβαίως), συνεχίζεις να έχεις ΚΑΙ τις εγγυήσεις αλλά και όλους τους άλλους παράγοντες που συνεχώς χειροτερεύουν.

Αυτό ούτε έξυπνο είναι αλλά κυρίως ούτε δίκαιο!

@Ανώνυμος

Λίγη προσοχή στο ύφος θα ήταν ευπρόσδεκτη αφού εσύ δεν έχεις καν ταυτότητα. Το κομμάτι του κράτους του 60 που έμεινε μετά το 63 το κατέχουμε, και με αυτό μπήκαμε στην ΕΕ. Στόχος είναι να επαναφέρουμε εντός του και το κομμάτι που αποκολλήθηκε. Αν βελτιώσουμε και κάποια πράγματα στο δρόμο, τότε, μπράβο μας.

@Marina, εσύ θα ήσουν πιο σοβαρή αν διάβαζες τι έγραψα πιο πάνω. Οι εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα ήδη υπάρχουν ΤΩΡΑ και αφορούν ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής δημοκρατίας, κάτι που είναι κατοχυρωμένο από την συνθήκη προσχώρησης στην ΕΕ! Και η Κύπρος χωρίς λύση θα μείνει εν πάση περιπτώσει με ένα μεγάλο μέρος της τουρκοπατημένο.

Τώρα ξαναδιάβασε λίγο τι έγραψες.

StrovoliotiS OriginaL είπε...

Αν η λύση είναι όλα αυτά που συζητάνε, τότε καλύτερα να μην σώσει να έρθει ποτε!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!