Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η κατρακύλα δεν έχει τέλος: Φέρνουν νόμο που περιορίζει τη χρήση της καμπάνας στις εκκλησίες

Φαίνεται πως κάποιοι εγκέφαλοι της νέας τάξης βιάζονται να ξεμπερδέψουν με την Ορθοδοξία στην Ελλάδα -που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους- και κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την αποχριστιανοποίηση της χώρας εκμεταλλευόμενοι την ύποπτη και ένοχη σιωπή κληρικών και αρχιερέων τύπου «Ιερώνυμου».Διαβάστε αναλυτικά: 

Τέλος στη χρήση της καμπάνας προτείνει νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του…«περιβαλλοντικού θορύβου» την οποία έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το νομοσχέδιο, προβλέπει περιορισμό και έλεγχο της έντασης με την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών.Το έτοιμο σχέδιο..
ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), το οποίο είχε ολοκληρώσει η τέως υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, έρχεται να «τακτοποιήσει» θεσμικά  αυτό που έχει επισημάνει με πόρισμά του ο «Συνήγορος» του Πολίτη, τις επιπτώσεις δηλαδή του θορύβου από τις καμπάνες για τις οποίες…υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων!

Για αυτό το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να προτείνει μέτρα ώστε να θεσμοθετηθούν οι κατάλληλες αποφάσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν την…προστασία του περιβάλλοντος και την τάξη(μας δουλεύουνε κανονικά)!
«Οι υφιστάμενες πολιτικές που αφορούν τον θόρυβο είναι πολύ περιορισμένες στην Ελλάδα. Επί της ουσίας στη χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ηχορρύπανση. Μόνον“πυροσβεστικά”, δηλαδή εκ των υστέρων, ελήφθησαν όσα μέτρα ελήφθησαν και αυτά με την περιορισμένη αποτελεσματικότητα που είχαν» λέει ο κ. Ρουσέτος Λειβαδάρος, μέλος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΘΕΣΠΙΣΗ…«ΗΣΥΧΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!

Η νομοθετική δέσμη που ετοίμασε για την ηχορρύπανση το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί και στη θεσμοθέτηση «Ησυχων περιοχών» στις πόλεις, δηλαδή ειδικών περιοχών «ακουστικής προστασίας». Αυτή θα γίνεται με ένταξη στα ρυθμιστικά σχέδια.
Στις περιοχές αυτές θα ισχύουν εξελιγμένα όρια θορύβου και ειδικές διατάξεις ελέγχου και περιορισμού λειτουργίας των πηγών θορύβου, βάσει των αποτελεσμάτων και των προτάσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα εκπόνησης των Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου.Στις «Ήσυχες περιοχές» θα ενταχθούν και ειδικές περιοχές με νοσοκομεία, χώρους θρησκευτικής λατρείας, κ.ά.
Φαίνεται πως κάποιοι εγκέφαλοι της νέας τάξης βιάζονται να ξεμπερδέψουν με την Ορθοδοξία στην Ελλάδα που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους και κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την αποχριστιανοποίηση της χώρας εκμεταλλευόμενοι την ύποπτη και ένοχη σιωπή κληρικών και αρχιερέων τύπου «Ιερώνυμου». Εμείς θα περιμένουμε την αντίδραση της «επίσημης» εκκλησίας στο θέμα και θα δράσουμε ανάλογα.
Η αρχή της ενόχλησης.
Το…έργο της ενόχλησης από τις καμπάνες δεν είναι τωρινό αλλά έχει την ρίζα του πριν από χρόνια, όταν ο τζέφρυ μινέικο παπαντρέος που ήταν τότε υπουργός εξωτερικών, ενοχλήθηκε από τις καμπάνες και σταμάτησε την λειτουργία σε ιερό ναό με την αστυνομία προκειμένου να σταματήσουν αυτές να χτυπούν, όπως δείχνει το βίντεο που επισυνάπτουμε στο τέλος του άρθρου. Η αντίδραση των πιστών και του Ορθόδοξου λαού σε αυτή την «ενόχληση» ήταν έντονη με αποτέλεσμα να αποσιωπηθεί το γεγονός για να αποφευχθεί η δημόσια κατακραυγή. Ο τζέφρυ όμως φαίνεται πως δεν το έβαλε κάτω  και θεσπίζει νόμο με σκοπό να απαγορέψει την υπεράσπιση της…θρησκείας από τους πιστούς, δηλαδή την ελευθερία έκφρασης και σκέψης.
Φαίνεται πως κάποιες οικογένειες με εβραϊκές ρίζες στην Ελλάδα, κατασκευάζουν νόμους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και αντίθετα από τα ήθη, τα έθιμα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Υπενθυμίζουμε στο υπουργείο ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να θεσπιστεί νόμος που να απαγορεύει την θρησκευτική παράδοση ενός λαού. Στην Ελλάδα οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπούν εδώ και αιώνες και οι Έλληνες Χριστιανοί όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από αυτό, αλλά είναι και απαραίτητο κομμάτι της λατρευτικής και κοινωνικής ζωής τους.Τώρα βέβαια αν από τις καμπάνες ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι και όλοι όσοι έχουν μαζευτεί εδώ χωρίς να μας ρωτήσουν, τότε έχουν το ελεύθερο να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν ή να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Δεν νοείται να έρχονται με την θέληση τους σε μια χώρα αποδεχόμενοι ότι αυτή η χώρα είναι Ορθόδοξη και μόλις έρθουν να αρχίζουν οι «γκρίνιες» με κάθε τι που θυμίζει…Ορθοδοξία.
Προτείνουμε στο υπουργείο να σκεφτεί πολύ, πριν ανοίξει πόλεμο στην Ορθοδοξία, διότι οι συνέπειες δεν θα είναι συνηθισμένες…

Φωτογραφίες: Ιστολόγιο Αντιπαρακμή

Όπως διαβάζουμε στο Ιστολόγιο Hellas-Orthodoxy, άμεση ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου. 
Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την άμεση αντίδρασή του (αντίδραση που απευθύνεται και προς τον αρχιεπίσκοπο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο):
 
Δεν βλέπουν άραγε οι Συνοδικοί Σύνεδροι την δυστυχία, που κυριαρχεί ήδη στην Πατρίδα μας; Δεν βλέπουν τους κομισάριους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, οι οποίοι έχουν ήδη εγκατασταθή στην Αθήνα (...)
Δεν βλέπουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες, ότι η φορολογία έχει βυθίσει στη δυστυχία το μεγαλύτερο μέρος του Λαού μας; Η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κλίνουν η μία μετά την άλλη. Όσοι όμως χρωστούν στην Εφορεία από 5.000 € και άνω θα φυλακίζωνται! Την ίδια ώρα όμως «παραγράφηκε η δωροδοκία εις βάρος του Τσοχατζόπουλου» (βλ. ΕΣΤΙΑ 29.07.2011 σελ. 3) (...)
Δεν βλέπουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες ότι η Κυβέρνηση αρνείται να διορίσει Εφημερίους στα χωριά μας και εφαρμόζει την αναλογία 1 πρός 10, που ισχύει για τους υπαλλήλους του Δημοσίου.(...)
Δεν βλέπουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες της περιόδου, η οποία τώρα τελειώνει την θητείας της, δεν βλέπουν, επαναλαμβάνω, τη γενική σαπίλα, που κυριαρχεί σ΄ ολόκληρο το πολιτικό Σύστημα και η οποία έχει διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδος;  

Ολόκληρες οι δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβροσίου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: