Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Βαρύτατες οι ευθύνες του Χριστόφια!



Η (μονομελής) Επιτροπή που ορίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για να εξετάσει τις ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί έχει βγάλει το τελικό του πόρισμα:

Οι ευθύνες όπως αναφέρονται στο πόρισμα
• Ο Υπουργός Άμυνας βαρύνεται με πολύ σοβαρές ευθύνες (θεσμικές και προσωπικές).
• Ο Υπουργός Εξωτερικών βαρύνεται με πολύ σοβαρές ευθύνες (θεσμικές και προσωπικές).
Η κύρια ευθύνη όμως ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος προΐσταται του Κράτους και της Κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη μεγίστη ευθύνη για την ανεπάρκεια, την αμέλεια και την ολιγωρία που επιδείχθηκαν.

Τα συμπεράσματα Πολυβίου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, ήταν απόλυτα αναγκαίο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα με βασικό στόχο τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της πολιτείας και των πολιτών.
• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ο ίδιος αναλάβει τη διαχείριση του επικίνδυνου φορτίου (τόσο στην πραγματικότητα όσο και στα μάτια των άλλων εμπλεκομένων), έχοντας τον υπέρτατο έλεγχο αυτού.
• Ήταν οι αποφάσεις και η πολιτική του Προέδρου που οδήγησαν στη μακρά παραμονή του φορτίου στην Κύπρο, υπό τις απαράδεκτες συνθήκες φύλαξής του.
• Η ουσία του πράγματος είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην υπό εξέταση περίπτωση απέτυχε να μεριμνήσει ή έστω να λάβει στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια πολιτών της κυπριακής Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα στρατιωτών και πυροσβεστών.
• Τονίζω, διευκρινίζω και καταλήγω ότι δεν αναφέρομαι απλώς σε θεσμική και εξ αξιώματος πολιτικής ευθύνη, που πάντα υπάρχει. Στην προκειμένη περίπτωση, καταλογίζω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σοβαρότατες προσωπικές ευθύνες για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μας έλεγε να περιμένουμε μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα και να μην βιαζόμαστε να καταλογίζουμε ευθύνες!
Τώρα που βγήκε το πόρισμα και λέει αυτά που φωνάζαμε και εμείς τόσο καιρό τί έχετε να πείτε κύριοι του ΑΚΕΛ;




ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ –ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: