Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι σελίδες από το βιβλίο για τον π.Παϊσιο στο οποίο προλέγονται τα σημερινά τεκταινόμενα.

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε το 1996 αλλά είναι σαν αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση:
 
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε" με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε. 
Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν" για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις*.

Απο το βιβλίο  του  Ιερομονάχου  Χριστόδουλου  του Αγιορείτου "Σκεύος εκλογής"  
 (Α΄έκδοση  1996)  σελ.421.
από το Ιστολόγιο Κλασσικοπερίπτωση

Δείτε και το πρωτότυπο απόσπασμα από το βιβλίο:
δείτε εδώ μια παρόμοια ανάρτηση  :

Επισυνάπτουμε το εξώφυλλο του βιβλίου και τις αντίστοιχες σελίδες για να μην έχετε καμία επιφύλαξη:Διαβάστε ένα ακόμη απόσπασμα:

Δείτε και ολόκληρη τη σελίδα :

Δείτε και τα εξώφυλλα του βιβλίου :


Στο εσωτερικό αναγράφεται το έτος που εκδόθηκε το βιβλίο : 1996!


Όπως διαβάζουμε στη σελίδα 406-407 (και επισημαίνουμε με κόκκινη υπογράμμιση) το κείμενο που ακολουθεί (και υποθέτουμε αναφέρεται και στις σελίδες 420-421) πιθανότατα δεν είναι κείμενο που επί λέξη διατύπωσε ο πατήρ Παϊσιος αλλά μάλλον απόδοση του συγγραφέα όσων άκουσε από τον π.Παϊσιο.Πάντως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι του Θεού χαρισματικά προλέγουν τα επερχόμενα.

Φωτογραφίες (σκαναρισμένες από το πρωτότυπο βιβλίο) : Ιστολόγιο Αντιπαρακμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: