Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία 11/11/2011 στην Ξάνθη ενάντια στην εκδήλωση της "Τ.Ε.Ξ." και του Τουρκικού Προξενείου. (προσθήκη βίντεο)

Πριν λίγες ώρες μαζευτήκαμε μερικές δεκάδες συναγωνιστών στην Ξάνθη -ανταποκρινόμενοι σε έκτακτο κάλεσμα- για να διαμαρτυρηθούμε για την νέα προκλητική ενέργεια της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής" Ένωσης Ξάνθης και του Τουρκικού Προξενείου να τιμήσουν σε τζαμί τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μάχη με Κούρδους στο Β.Ιράκ.


Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ   και ότι αποτελούν  ΠΡΟΚΛΗΣΗ  οι τιμές στον Τουρκικό στρατό μέσα στην Θράκη.
Εκτός αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να περιορίσουν την Ελληνική επικράτεια και τους δυσκολεύουμε με τις διαμαρτυρίες μας.


Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες αστυνομικοί, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ είχαν αποκλείσει ΚΑΘΕ στενό εκατοντάδες μέτρα γύρω από το τζαμί.
Μόλις ξεκινήσαμε να συγκεντρωνόμαστε, μας επισκέφθηκε ο νεαρός διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας (όπως μας συστήθηκε) για να μας ανακοινώσει ότι το μόνο μέρος στο οποίο θα μας επιτρεπόταν να διαμαρτυρηθούμε ήταν η πλατεία της Ξάνθης!!


Ο υπέρμετρος ζήλος που υπέδειξαν οι αστυνομικοί ειλικρινά δεν είχε προηγούμενο και αποδεικνύει ότι οι άνωθεν εντολές ήταν σαφής και αυστηρές.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες υπήρχαν αστυνομικοί σε κάθε δρόμο, σε κάθε στενό, σε κάθε πολυκατοικία,  ακόμη και σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών, ενώ υποχρέωσαν ενοίκους πολυκατοικιών να κλειδώσουν τις πόρτες που οδηγούσαν σε πρασιές για να αποκλείσουν κάθε πρόσβαση προς το τζαμί.


 
Ακολούθησε πολύωρο "κυνηγητό" των διαμαρτυρομένων -με μόλις 2-3 να κατορθώνουν να προσεγγίσουν το τζαμί χρησιμοποιώντας κάθε είδους τεχνάσματα- για να διαπιστώσουν ότι πιθανόν οι αντιδράσεις μας περιόρισαν τη συγκέντρωση των τιμητών του Τουρκικού στρατού σε μόλις 50 περίπου άτομα.


  • Συγχαίρουμε την εφημερίδα Αντιφωνητής και την τοπική Δημοτική Κίνηση Πολιτών Σπάρτακος που είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. 
  • Συγχαίρουμε και τους φοιτητές της ΠΕΟΦ που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα θυμίζοντας τα δεινά που υπέφεραν από τον Τουρκικό στρατό κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. 
  • Συγχαίρουμε και τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που προσήλθαν στη διαμαρτυρία και έδωσαν ξεχωριστή νότα στη συγκέντρωση με τις σημαίες του Κουρδιστάν και τις φωτογραφίες του Οτσαλάν.
Ακούστηκαν τα συνθήματα : "Η Κύπρος είναι Ελληνική", "Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο",
"Λε-Λε-Λευτεριά, Λευτεριά στο Κουρδιστάν", "Τούρκοι Φασίστες, Δολοφόνοι"

Κλείνοντας, να ζητήσουμε συγνώμη που ξεχάσαμε να "καληνυχτίσουμε" τους αστυνομικούς που περιφρούρησαν με τόσο ζήλο και τόσο υποδειγματικά την εκδήλωση τιμής στον Τουρκικό στρατό.
Ας διαβάσουν μια ανάρτησή μας:
http://antiparakmi.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html





ΥΓ. Θυμίζουμε ότι τον ίδιο ακριβώς ζήλο επέδειξαν και οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, μόλις πριν λίγους μήνες κατά την επίσκεψη Τουρικικής Λέσχης αυτοκινήτου. Τυχαίο;; Διαβάστε σχετικά:
Τελικά η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ΑΡΙΣΤΑ τη δουλειά της μόνο όταν προστατεύει ΤΟΥΡΚΟΥΣ εθνικιστές.

http://antiparakmi.blogspot.com/2011/05/blog-post_20.html





Μία αναφορά στην αποψινή προκλητική ενέργεια τιμής στον τουρκικό στρατό στην Ξάνθη μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
 Προκλητική εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Ξάνθη, με την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας!

και εδώ:
Η Άγκυρα προκαλεί στην Ξάνθη με μνημόσυνο Τούρκων στρατιωτών!


Το βίντεο προέρχεται από το ιστολόγιο skymnos όπου υπάρχει και σχετικό κείμενο και φωτογραφίες.
http://skymnos.blogspot.com/2011/11/blog-post_2379.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: