Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

SOS: Ο "μεγάλος αδερφός" είναι ΕΔΩ. ΦΙΜΩΝΟΥΝ όλα τα Ιστολόγια.

Εδώ και λίγα χρόνια η μεγάλη άνθιση των Ιστολογίων (blogs), έκανε το σύστημα και την Νέα Τάξη να τρομάζει. Πλέον ο κόσμος μπορούσε να ενημερωθεί από ΜΗ ελεγχόμενες πηγές πληροφόρησης.


Αν και προσπάθησαν ήδη με διάφορους τρόπους να "λασπολογήσουν" τα Ιστολόγια, (δημιούργησαν Ιστολόγια που διαχειριζόταν επαγγελματίες δημοσιογράφοι,  διέρρεαν εσκεμμένα "μαϊμού" ειδήσεις για να πείσουν για την αναξιοπιστία των Ιστολογίων), παρόλα αυτά ο κόσμος ΜΑΖΙΚΑ εμπιστεύεται σήμερα το ελεύθερο διαδίκτυο.
Αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα που παρά την παραπληροφόρηση και τα εκβιαστικά διλήμματα των καθοδηγούμενων ΜΜΕ, τα αποτελέσματα ήταν μια αληθινή ΣΥΝΤΡΙΒΗ του πολιτικού σκηνικού.Προχθές διαπιστώσαμε ότι η google (Gmail), χωρίς να ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ, μετέφερε υποχρεωτικά όλα τα Ιστολόγια (σε Ελλάδα και Κύπρο) της μορφής blogspot.com και στη διεύθυνση  blogspot.gr
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Ότι πλέον θα υπάγονται στην Ελληνική δικαιοσύνη και για το παραμικρό αδίκημα ( πχ μια υποτιθέμενη απειλή, ή εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση), θα επεμβαίνει άμεσα ο εισαγγελέας και η Δίωξη Ηλεκτρ/κού Εγκλήματος.Όντως διαπιστώσαμε ότι το antiparakmil.blogspot.gr ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, χωρίς ΟΥΔΕΠΟΤΕ να έχουμε ανοίξει Ιστολόγιο στη μορφή αυτή:


  • Θυμίζουμε τις προσπάθειες στην Κύπρο να φιμώσουν το Ιστολόγιο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-Watch, με τη σύλληψη του blogger. Δείτε σχετικά εδώ και εδώ
  • Πρόσφατα απέκλεισαν όλα σχεδόν τα πατριωτικά Ιστολόγια από τη Δημόσια διοίκηση της Κύπρου (ενώ τα κομματικά Ιστολόγια του ΑΚΕΛ ήταν προσβάσιμα). Δείτε σχετικά  εδώ
  • Θυμίζουμε επίσης τη σύλληψη του blogger του  Hellenic Revenger (για να γίνει άρση απορρήτου, ο τότε αρχηγός ΓΕΣ, ισχυρίστηκε ότι τάχα τον εκβίαζαν, οπότε η απλή συκοφαντική δυσφήμιση μετατράπηκε σε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ (εκβιασμός) οπότε μπορούσε να επέμβει η Δίωξη Ηλεκτρ. Εγκλήματος- θυμίζουμε το περιστατικό εδώ και εδώ).
  • Θυμίζουμε το πρόσφατο κλείσιμο του Ιστολογίου της Χρυσής Αυγής από την Wordpress αφήνοντας ένα πολιτικό κόμμα που εκπροσωπείται μάλιστα στη Βουλή χωρίς επίσημη ιστοσελίδα. Δείτε εδώ


ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Ιστολόγια να αντιδράσουν.

Στα μαύρα σχέδιά τους απαντάμε:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.Νεότερη Ενημέρωση:

Πως μετατρέπουμε το ιστολόγιό μας από .gr σε .com

Στο κεντρικό μενού που έχετε, (πχ που βλέπετε τα "Στατιστικά" σας),
3 θέσεις κάτω από τα στατιστικά, γράφει "Πρότυπο"Κάνετε κλικ στο "Πρότυπο"  και εμφανίζονται οι διάφορές επιλογές του στα δεξιά.
 

Πάνω πάνω γράφει "Ζωντανά στο Ιστολόγιο"
κάτω από την εικόνα γράφει: "προσαρμογή" και "επεξεργασία html"
επιλέγετε το "επεξεργασία html"
 

αντιγράφετε ακριβώς κάτω από το τον κώδικα αυτό
 και  μετά "αποθήκευση προτύπου"
και είναι οκ.


(την λύση βρήκαμε εδώ:  http://www.dr-blogger.com/2012/06/gr-com.html  )

16 σχόλια:

woodiiis είπε...

τι λετε ρε παιδια?
απο ποτε θα γινει αυτο?
τα δικα μου ακομα
(.com) εχει στο τελος

Ανώνυμος είπε...

Φέρτα μίλια σου. Την επόμενη φορά που θα κάμεις ανάρτηση για μεγάλους αδερφούς τουλάχιστον έσιε μια βάση.
Η μεταφορά των ιστολογίων της google απο .com δεν έγινε μόνο σε .gr, αλλά σχεδόν σε όλα τα .κάτι. Tζιαι δεν έγινε από προχθές(μην κατηγορείς χωρίς να είσαι 100% ενημερωμένος) Τούτη η αλλαγή άρχισε στις 31/01/2012 που την Ινδία.
Yπάρχει τζιαι
antiparakmi.blogspot.co.uk
antiparakmi.blogspot.it
antiparakmi.blogspot.ch
antiparakmi.blogspot.in
Ίνταμπου γίνεται εν τζιαι οι Ινδοί, Ελβετοί, Ιταλοί τζιαι οι Βρετανοί εναντίον σας; Εν κάτι που έχουν ΟΛΑ τα ιστολόγια blogger παγκοσμίως.
Άρα το επιχείρημα σου ότι εγίναν μόνο από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου σε προσπάθειαν τους να φιμώσουν τον ελεύθερο λόγο καταρρίπτεται :) ευχαριστώ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

προς woodiiies:

Δοκίμασε το
http://ydroxoos-woodiiis.blogspot.gr
και το
http://serreschemtrails.blogspot.gr

δηλαδή τα δικά σου ιστολόγια σε μορφή .gr


θα δεις ότι τα έχουν ανοίξει κανονικά χωρίς να σου πουν τίποτε. Φυσικά και δεν το ξέρεις.
Αλλά χωρίς να το ξέρεις υπάγονται πλέον στην Ελληνική νομοθεσία.

Πλέον αν κάνεις κάποιο αδίκημα, δεν θα ψάχνουν να σε βρουν (νομικά) μέσω ... Αμερικής αλλά δικαιούνται να τεκμηριώσουν τη σύλληψή σου ΑΜΕΣΑ εντός Ελλάδος.Όσο για τον 2ο
γιατί σπεύδεις να τους προασπίσεις μου λες;
Δεν σου φαίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εκ μέρους της Google, να αλλάζει τον πάροχο της σελίδας και να μας βάζει σε μεγάλο κίνδυνο νομικά χωρίς να μας ενημερώσει;
Μα γι αυτό ακριβώς το λόγο είχαμε ιστολόγιο και όχι πχ ιστοσελίδα στο facebook.


Σκέψου, για ποιο λόγο νομίζεις το κάνει αυτό η google;
έτσι "για πλάκα";
Στην ανάρτηση αναφέρεται η Νέα Τάξη πραγμάτων. Για να επιβληθεί παγκοσμίως πρέπει κάποιες ελεύθερες φωνές να ΣΩΠΑΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι σε βγάζω λάθος δε σημαίνει ότι τους υπερασπίζομαι. Είναι απλή λογική. Η άρνηση του Β δεν εννοεί αποδοχή του Α.
Μίλησες συγκεκριμένα για Κύπρο και Ελλάδα, και πως πρόσφατα έγινε κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Ούτε φυσικά για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσαν κανένα, αφού ἐβγαλαν επίσημο ανακοινωθέν.(καλά θα κάνεις να αλλάξεις αυτές τις ανακρίβειες στην ανάρτησή σου)
Υπογράφοντας τους όρους της Google(ναι αυτό το πράμα που πάει 100 σελίδες και απλά κάνεις scroll και πατάς "αποδέχομαι"), συμφωνείς πως κάποιες λειτουργίες του ιστολογίου σου, ανήκουν στην Google και πως είσαι υποχρεωμένος να διαβάζεις τις ανακοινώσεις τις. Τι θέλεις ειδική πρόσκληση δηλαδή;

Είπες
"Αλλά χωρίς να το ξέρεις υπάγονται πλέον στην Ελληνική νομοθεσία."

Οφείλεις να ξέρεις.
Η αλλαγή γίνεται για να μπορεί κάθε χώρα να ελέγχει καλύτερα τι γίνεται στους ιστοχορους της και να μην επηρεάζονται άλλες σελίδες.
Αν δεν γράφεις κάτι παράνομο δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Δεν γράφεις, τι φοβάσαι; Μη διατηρείς αυτό την αμυντική στάση ότι όλοι είναι εναντίον σας και ό,τι γίνει σπεύδετε να το χώσετε στην ΝΤΠ.
Είναι κάτι που έγινε παγκόσμια, το ξαναλέω, γι'αυτό είναι άκυρη η αναφορά σε Κύπρο και Ελλάδα.
Όλη αυτή η συνομοσιολογία στηρίζεται σε απλές αβάσιμες υποθέσεις το νου
Θα το δεις με τον καιρό.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Διάβασα το
http://www.blogger.com/content.g
που περιέχει τους όρους χρήσεις.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ότι θα αντιγράψει κάθε ιστολόγιο σε διάφορες χώρες.
Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ αυτό πέρα από το να μπορούν να μας συλλαμβάνουν στη χώρα μας και "με το νόμο".


Αντιθέτως, όταν άλλαξαν τους όρους που αφορούν τα εμαιλ, είχαν στείλει σε όλους τους κατόχους εμαιλ στη gmail, σχετικό ενημερωτικό ώστε όποιος δεν αποδέχεται τους νέους όρους να το γνωρίζει έγκαιρα και να πάρει τα μέτρα του πχ να φτιάξει λογαριασμό σε άλλον πάροχο.
Άρα αν θέλει η google/gmail να ενημερώσει, προφανώς μπορεί και το κάνει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το εφάρμοσε χωρίς να μας πληροφορήσει σχετικά ώστε να πέσουμε εύκολα στην παγίδα.


Τέλος μάθε να διαβάζεις:
"Εδώ και λίγα χρόνια η μεγάλη άνθιση των Ιστολογίων (blogs), έκανε το σύστημα και την Νέα Τάξη να τρομάζει. Πλέον ο κόσμος μπορούσε να ενημερωθεί από ΜΗ ελεγχόμενες πηγές πληροφόρησης."
Προφανώς η Παγκόσμια Νέα Τάξη στην οποία αναφέρομαι δεν αφορά μόνον την Ελλάδα.
ενώ λίγο παρακάτω:
"Αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα που παρά την παραπληροφόρηση"
άρα η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως παράδειγμα ΦΙΜΩΣΗΣ στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας.


φυσικά τα παραδείγματα προέρχονται μόνον από Ελλάδα και Κύπρο.
Συγχώρεσέ με που δεν βρήκα παραδείγματα από εντεινόμενη λογοκρισία στην Ινδία.


Θα κλείσω επισημαίνοντας ότι σε αυτό διαφέρουν τα Ιστολόγια από τις Ιστοσελίδες:
Ότι μπορεί ο καθένας να σχολιάσει και να διαφωνήσει. Όπως μπορείς να κάνεις και εσύ. Είναι σαν το καφενείο. Έτσι προάγεται ο διάλογος και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Σε αντίθεση με τις Ιστοσελίδες που συνήθως εκφράζουν μόνον επίσημες θέσεις και τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπουν σχολιασμό.


ΥΓ. Ειλικρινά λυπάμαι που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο κίνδυνος αυξάνει καθημερινά και ότι οδηγούμαστε στο απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα. Και όσο πιο μαζικά και έγκαιρα αντιδράμε τόσο τους καθυστερούμε τα σχέδια υλοποίησης.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε το http://www.google.com/intl/en/policies/terms/
Το λέει σε πολλούς τόπους ξεκάθαρα.
Μην περιμένεις να διαβάσεις στους όρους χρήσης τις ανακοινώσεις της Google(!)
Δες εδω την ανακοίνωση.
http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=2402711

Το παράδειγμα που λες αφορά λειτουργικά προβλήματα της Google. Κάνουν δεκάδες αλλαγές καθημερινά στα συστήματα τους, δεν θα σου στέλνουν email για το καθε τι. Βγάζουν ανακοινώσεις.

Ξέρω πολύ καλά να διαβάζω ευχαριστώ. Και γι'αυτό δεν επικεντρώθηκα στην πρόταση που λες αλλα στο γεγονός ότι καταγγέλεις το ότι άλλαξαν το domain σας σε .gr, με πρόφαση να κατηγορήσετε τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου ότι σας ελέγχουν.

Λέω απλά να μην κάνετε το τόσο ΤΟΣΟ και να βγάζετε δικά σας συμπεράσματα. Έτσι λειτουργεί η συνομοσιολογία.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

1) ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, όπως βλέπω η ανακοίνωση έγινε/ενημερώθηκε 20/3/2012.

2) Το γράφουν ξεκάθαρα:
"We are doing this to provide more support for managing content locally. If we receive a removal request that violates local law, that content may no longer be available to readers on local domains where those laws apply".


Δηλαδή το κάνουν για μόνον ένα λόγο:
για ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ το τι δημοσιεύεται ΤΟΠΙΚΑ (δηλαδή στα πλαίσια κράτους) και αν λάβουν αίτημα που παραβιάζει τον "τοπικό" νόμο αποσύρουν το περιεχόμενο του Ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς εκ των προτέρων :)
Προς το παρών δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Unknown είπε...

Όποιο TLD και να βάλεις στο τέλος πάλι θα σου βγάλει το ίδιο blog.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

η ανακοίνωση της Google εξηγεί τους λόγους της αλλαγής:

Migrating to localized domains will allow us to continue promoting free expression and responsible publishing while providing greater flexibility in complying with valid removal requests pursuant to local law.
By utilizing ccTLDs, content removals can be managed on a per country basis, which will limit their impact to the smallest number of readers.
http://enimerosiblog.blogspot.gr/2012/06/alexa-blogs.html

όπως βλέπεις ομολογεί η ίδια η google ομολογεί ότι αυτό έγινε για να "κόβονται" πιο εύκολα τα Ιστολόγια (removal requests= αιτήσεις για να κοπεί το Ιστολόγιο).

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γειας σας καταρχάς!!Επειδή το έχουμε συζητήσει με κάποιους μπλογκερ λέμε να κάνουμε όλοι τα ιστολόγια μας wordpress!Πως σας φαίνεται;;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ναι
είναι κι αυτό μια καλή λύση
Δεν ξέρω βέβαια πόσο συμβατό είναι να μεταφέρεις τις παλιές σου αναρτήσεις σε wordpress

Απλά λάβε υπόψη ότι στο wordpress ήταν και η ιστοσελίδα της Χρ.Αυγής που έκλεισαν.
Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη..
Αν διαπιστώσετε ότι είναι εφικτό, κάντε τον κόπο να αφήσετε ένα ενημερωτικό σχόλιο ότι γίνεται.

woodiiis είπε...

Καλησπέρα σας κύριε.

Ελπίζω ότι είσθε καλά.....

Σας αποστέλλω έναν κώδικα με τον οποίο μπορείτε να ξαναφέρετε το .com αντί του .gr στα blog σας.

http://www.dr-blogger.com/2012/06/gr-com.html

KEEP BLOGGING!!!!

υγ=ευχαριστω το mpoxa.blogspot.com

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

όντως λειτουργεί!
ευχαριστούμε πολύ.

Συλλογεύς είπε...

Βρε παιδιά πώς κάνατε το μπλογκ σας από .gr σε .com ?

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προστέθηκαν αναλυτικές οδηγίες στο τέλος της ανάρτησής μας.