Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Να σταματήσει επιτέλους η γελοιότητα με τη Χάλκη!

Μέχρι πότε τα έρημα ντουβάρια και οι μωροφιλοδοξίες κακοδόξων «οικουμενιστών» επισκόπων δίχως ποίμνιο θα μπαίνουν στη ζυγαριά των διαπραγματεύσεων σε ισότιμη μοίρα με την τύχη ολόκληρης της Θράκης; Επιτέλους, είναι ίδιο το διακύβευμα;


Η θέση μας για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι γνωστή και από παλαιότερα.
Επειδή προσωπικά δεν τρέφουμε την παραμικρή εκτίμηση στους σύγχρονους νεοταξίτες, νεοεποχίτες και τουρκόφιλους ρασοφόρους του Φαναρίου, που δυστυχώς προσβάλλουν αδιαλείπτως εδώ και πολλά χρόνια την ένδοξη ιστορία και την τεράστια πνευματική παρακαταθήκη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου (από το οποίο κάποτε πέρασαν γιγάντιες μορφές σαν τον Γρηγόριο Θεολόγο, τον Ιωάννη Χρυσόστομο, τον Φώτιο και τόσους άλλους), δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η επαναλειτουργία μιας Σχολής για την οποία είμαστε απολύτως βέβαιοι πως θα λειτουργήσει κατά τις διεγνωσμένες σκέψεις και τις σεσημασμένες πλέον διαθέσεις όλων αυτών των κακοφρόνων και πλανεμένων, δηλαδή ως άντρο κακοδοξίας και ως εκκολαπτήριο νέων στρατιών από αθεολόγητους «θεολόγους», δηλαδή στην ουσία εκπροσώπους της γνωστής πανθρησκειακής πνευματικής κοπριάς.

Αυτό όμως είναι ασφαλώς το ελάχιστο, στην προκείμενη περίπτωση. Γιατί ακόμη κι αν τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ίσχυε και το Πατριαρχείο μας ήταν επανδρωμένο από πραγματικούς ορθόδοξους κληρικούς κι όχι από άτομα σαν τον θλιβερό Βαρθολομαίο και την αιρετική παρέα του, ακόμη και τότε το να γίνει συζήτηση περί ανοίγματος της Σχολής της Χάλκης – και σε σχέση εννοείται με τα απαιτούμενα από τουρκικής πλευράς ανταλλάγματα – θα έπρεπε να είναι εντελώς απαράδεκτο, ακόμη και ως απλή σκέψη. Γιατί ασφαλώς τα απαιτούμενα (κατοχύρωση εκλογής μουφτήδων και ιμάμηδων – και ίσως όχι μόνο) είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον ολόκληρης της Θράκης (όπως και της συνέχισης εν τέλει ακόμη και της εθνικής μας κυριαρχίας σε αυτήν) και γι’ αυτό είναι φυσικό να απασχολούν τόσο έντονα την κυβέρνηση Ερντογάν (σ.σ. στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε
σε παλαιότερη συνάντησή του με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, αλλά και με τους λοιπούς εκπροσώπους του τουρκικού “δυτικοθρακιώτικου αλυτρωτισμού”)! Και φυσικά ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα τόσο τρομακτικής βαρύτητας απαιτούμενα με ελάσσονος σημασίας θέματα, όπως η επαναλειτουργία μιας σχολής ή η οποιαδήποτε άλλη δήθεν «παραχώρηση» της σημερινής Τουρκίας προς τα θλιβερά λείψανα μιας από καιρό εξοντωμένης, ξεκληρισμένης και παντελώς ασήμαντης μειονότητας.

Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία για το πώς η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την…πομφόλυγα της Χάλκης για να πετύχει σε αντάλλαγμα τεράστιας πραγματικά σπουδαιότητας δεδικασμένα στη Θράκη, δείτε παρακάτω τι γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος Ντενίζ Ζεϊρέκ σε πρόσφατο κείμενό του στην εφημερίδα της Τουρκίας «Radikal» (μετάφραση από το tourkikanea.gr), αμέσως μετά τη συνάντηση των Σαμαρά και Ερντογάν στο Κατάρ. Το κείμενο έχει τίτλο «Η μπάλα στον Σαμαρά για τη Χάλκη», εμπλέκει μέσα θέματα που απασχολούν την Τουρκία (και κυρίως αυτό με την «τροπολογία για τους ιμάμηδες») και δείχνει με σαφήνεια ποιες είναι οι τουρκικές προσδοκίες: 
η συνέχεια εδώ

2 σχόλια:

Sitrom είπε...

καλημέρα σας. Επειδή είδα έχετε ανάρτηση που παραπέμπει στο defencenet, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ιστοσελίδα αυτή, από τον Νοέμβριο του 2011 ανήκει και επίσημα σε μη έλληνα. Δηλαδή ανήκει σε Βούλγαρο υπήκοο. Ίσως εκείνος που το είχε ιδρύσει (το ονομά του ακόμα φαίνεται στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας στο link "Η εταιρεία") είχε εκκρεμότητες και συμφέροντα διαφορετικά απ' ότι οι πολλοί 'Ελληνες (όχι οι ελληνόφωνες) πιστεύουν. Δείτε τη σχετική συμβολαιογραφική πράξη στο ΦΕΚ υπ' αριθ. 12516/25 Νοε 2011 ΤΕΥΧΟΣ ΑΕ-ΕΠΕ-ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Δυστυχώς πολλοί "Έλληνες" καταφεύγουν σε Βουλγαρικές εταιρίες για να γλιτώσουν τη φορολογία.

Θα διαγράψουμε το defence net από τα προτεινόμενα ιστολόγια.

ευχαριστούμε.