Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ζωντανό μωρό σε αμνιακό σάκο – Συγκλονιστικό βίντεο καταρρίπτει το ψέμα ότι το αγέννητο παιδί δεν αποτελεί «άνθρωπος».

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει διαμοιραστεί περίπου 200.000 φορές στο Facebook τις τελευταίες εβδομάδες και είναι από τα πλέον δημοφιλή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην αρχή ίσως φαίνεται ότι είναι απλώς ένα βίντεο που δείχνει μία έκτρωση σε πολύ προχωρημένο στάδιο κύησης. Αν και οι εικόνες έκτρωσης σε προχωρημένα στάδια κύησης είναι σοκαριστικές και «αφυπνιστικές», το συγκεκριμένο βίντεο είναι ακόμη πιο σπαρακτικό και συγκινητικό..

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το άτυχο μωρό αποτέλεσε όντως θύμα έκτρωσης σε προχωρημένο στάδιο κύησης, ενώ άλλοι επιμένουν ότι το βίντεο είναι το αποτέλεσμα αποβολής. Αυτό που βλέπουμε ουσιαστικά είναι η διάρκεια της σύντομης ζωής του έξω από τη μήτρα της μητέρας του.


Η ζωή του μωρού δεν χάθηκε, όμως, εις μάτην. Το βίντεο της σύντομης ζωής του γίνεται γνωστό με ταχύτατους ρυθμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αναρίθμητους ανθρώπους να θέσουν μία και καλή τέρμα στο ψέμα ότι ένα αγέννητο παιδί δεν αποτελεί «άνθρωπος». Εάν αυτό το μωρό, αυτός ο «ιστός» δεν αποτελεί ανθρώπινο ον, τότε ποιός τελικά μπορεί να θεωρηθεί άνθρωπος;

Ένα δυνατό και σπαρακτικό βίντεο, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε την έννοια και αξία της ανθρώπινης ζωής και να εκτιμήσετε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της γέννησης..



Η έκτρωση δεν είναι λύση. 

Φορείς που μπορούν να σε βοηθήσουν:

Σύλλογος ΠροστασίαςΑγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά":
Λεωφόρος Αθηνών 84, 210 8828788, info@agalia.org.gr

"Το σπίτι της Μαρίας" – ο ξενώνας του Αγίου Μάρκου 
2310-461145, 277719 , Θέρμη Θεσσαλονίκη


Ξενώνας "Στέγη Μητέρας"
Λέρου 6, Kυψέλη, 113 64 AΘHNA
τηλ.: 210 - 8641300, 210 -8615700,  fax: 210 - 3811959
(για τα δύο τελευταία σωματεία διαβάστε σχετικά εδώ
  
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων:
Ακαδημίας 78Δ,  106 78 ΑΘΗΝΑ (Ισόγειο), 210.38.38.496,   info@pefip.gr
 

4 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Μήπως έπρεπε να πείτε κάτι και για το αχαρακτήριστο ηχητικό του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που αποπειράθηκε να καλύψει θεολογικά τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

1) Στείλτε μας παρακαλώ τον σύνδεσμο στο ηχητικό.


2) Αν ισχύει η καταγγελία σας, ίσως δεν ήταν τυχαίο που πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε θρησκευτικοφιλοσοφικό κείμενο με τίτλο:
"Πότε δημιουργείται η ψυχή; Θεωρήσεις για την εμβρυοκτονία".

Βλέπω ότι πρωτοδημοσιεύθηκε στο Πεμπτουσία, που έχει σχέσεις με την Μονή Βατοπεδίου:
http://www.pemptousia.gr/2014/01/%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/


Αν είναι δυνατόν ο φόνος ενός ανυπεράσπιστου εμβρύου, να υπόκειται σε "θεωρήσεις".. και η ποινή του πνευματικού να εξαρτάται από το αν έγινε έκτρωση ή άμβλωση..

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ Ο Π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ -ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ- ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ ΔΕΚΤΕΣ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αν δεν σας κάνει πολύ κόπο και μπορείτε ανεβάστε το ηχητικό στο youtube (ή δείτε αν υπάρχει κάπου στο youtube το κομάτι που λέτε).
Δεν έχουμε όλοι dropbox