Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης;;

Σημείωση: Στο κείμενο της Ομάδας Ορθοδόξων Πολιτών Θεσσαλονίκης προστέθηκαν σχόλια (με μπλε χρώμα) με νέες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για αρκετούς από τους υποψηφίους. Όλες προέρχονται από δημόσιες εμφανίσεις ή τοποθετήσεις τους. Για μια ακόμη φορά ΔΕΝ χαριζόμαστε σε κανέναν.
Μαxητής Θεσσαλονίκης

Μετά από επικοινωνία ή προσπάθειες επικοινωνίας μας με υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις εκλογές του παρόντος έτους 2014 σχετικά με τις θέσεις τους όσον αφορά τη διοργάνωση gay pride παρελάσεων ομοφυλόφιλων σε Δημόσιους χώρους σας ενημερώνουμε ότι 



Ο κ. Γιάννης Κουριανίδης του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη. Πόλη Ελληνική», που στηρίζεται από διάφορους κομματικούς σχηματισμούς (Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, Εθνικό Μέτωπο κ.λπ.), σε συνάντηση που είχαμε μαζί του δήλωσε ότι όχι μόνο είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους παρελάσεις αλλά και ότι είχε εκφράσει την αντίθεση του γι' αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι έχει υπογράψει και ο ίδιος του στο σύνολο των 19.000 υπογραφών που συλλέχτηκαν κατά της παρέλασης.


Ο κ. Παπαγεωργίου Χάρης του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών», που στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μας διαβεβαίωσε επανειλημμένα ότι είναι αντίθετος και δεν συμφωνεί με την διοργάνωση παρελάσεων ομοφυλοφίλων σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο.
(ΣΧΟΛΙΟ: Όπως διαβάσαμε ο συνδυασμός του δεν εγκρίθηκε τελικά από το Πρωτοδικείο, συνεπώς εκτός απροόπτου δεν θα υπάρχει τέτοιο ψηφοδέλτιο).


Ο κ. Μηταφίδης Τριαντάφυλλος του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη. Ανοιχτή Πόλη», που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ζητήσαμε δυο φορές συνάντηση μαζί του, δεν ανταποκρίθηκε καθόλου. Η γραμματέας του μας διαβεβαίωσε ρητά ότι ο συνδυασμός του κ. Μηταφίδη  στηρίζει την παρέλαση ομοφυλοφίλων, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα συμμετέχει σε αυτή.
(ΣΧΟΛΙΟ: τον κύριο Μηταφίδη φωτογραφίσαμε να διαδηλώνει ως τάχα "τυχαίος πολίτης" έξω από ναούς της Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά  εδώ και εδώ
Ο κ.Μηταφίδης  (στα αριστερά) διαμαρτύρεται, αυτή τη φορά έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Παραδίπλα του, η κ.Ελεάνα Ιωαννίδου των Οικολόγων Πρασίνων και ο κ.Τρεμόπουλος (ναι αυτός που πήγε στην παρουσίαση του "Μακεδονικού" αναγνωστικού, θυμίζουμε εδώ και δείτε και εδώ).
ο (ασπρομάλλης) κ.Μηταφίδης διαδηλώνει έξω από τον Ιερό Ναό Παναγούδας στη Θεσσαλονίκη (την ώρα που μέσα στο ναό λειτουργούσε ο μητροπολίτης Άνθιμος).  4 θέσεις αριστερά του κ. Μηταφίδη, η υποψήφια των Οικολόγων Ελεάνα Ιωαννίδου. Αυτοπροσδιορίζονται ως "Τυχαίοι πολίτες που  συναντήθηκαν μέσω διαδικτύου"!!


Ο κ. Δελλής Γιάννης του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε., σε αυτοπρόσωπη τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί μας, τόνισε ότι είχε εκφράσει την θέση του για την παρέλαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με λευκό και ότι πιστεύει πως ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά όχι και να τις διαφημίζει. Προς το παρόν δεν είχε χρόνο για συνάντηση μαζί μας.


Ο κ. Καλαφάτης Σταύρος του συνδυασμού «Εντάξει», που στηρίζεται από την Ν.Δ., παρόλο που ζητήσαμε επανειλημμένα (τρεις φορές τηλεφωνικά, την τελευταία φορά την Παρασκευή στις 2 Μαΐου 2014) συνάντηση μαζί του, προς το παρόν δεν ανταποκρίθηκε.
(ΣΧΟΛΙΟ: Τον κ.Καλαφάτη είδαμε αρκετές φορές σε συνεστιάσεις Ροταριανών. Για να ακριβολογούμε σχεδόν δεν έχει απομείνει βουλευτής ή Υπουργός της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη που να μην σχετίζεται με Ροταριανούς και Lions, δείτε εδώ και εδώ.
Δείτε τον κ.Καλαφάτη να μιλάει σε εκδήλωση των Ροταριανών:


 Δείτε και το βίντεο (για να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός) :

https://www.youtube.com/watch?v=9g3nyEHYCuo 

Μια ακόμη εκδήλωση:


Σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης έδωσε το παρόν ο Σταύρος Καλαφάτης, πηγή


Ο κ. Ματθαιόπουλος Αρτέμιος του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη» που στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή σε συνάντηση που είχαμε μαζί του τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις προσβάλλουν τον θεσμό της οικογένειας, δεν συνάδουν με τα ήθη του Ελληνικού λαού και σε περίπτωση εκλογής του ως Δημάρχου θα τις καταργήσει χωρίς να δεσμευτεί από αποφάσεις προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
(ΣΧΟΛΙΟ: Αν και εκτιμούμε την ξεκάθαρη θέση της Χρ.Αυγής ενάντια στα gay parade, ενάντια στην μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, αναγνωρίζουμε ότι χάρη στην αντίδρασή της διεκόπηκαν οι παραστάσεις του βλάσφημου έργου Corpus Christi και διαπιστώνουμε και επαινούμε την μεγάλη αλλαγή πλεύσης που έχει κάνει στο θέμα σεβασμού της Ορθοδοξίας σε σχέση με το παρελθόν, θυμίζουμε όμως ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος  έχει γράψει στο παρελθόν τους παρακάτω στίχους

Γαμώ τον Βίζενταλ
γαμώ την Άννα Φρανκ
γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ. 
 
Πληροφορούμε τον εκλεκτό του κ.Μιχαλολιάκου (μην ξεχνάμε ότι για να εκλεγεί τελικά βουλευτής Σερρών ο κ.Ματθαιόπουλος, χρειάστηκε να παραιτηθεί αυτός που βγήκε πρώτος σε ψήφους), ότι στην φυλή του Αβραάμ ανήκει και ο Ιησούς Χριστός, στον οποίο εμείς ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.
Είναι δικαίωμα, του κ.Ματθαιόπουλου, να νοιώθει "πιο πολύ Έλληνας παρά χριστιανός", αλλά στοιχειώδη σεβασμός στον ελληνικό λαό απαιτεί να προσέχει τι "γαμ..ει " ο κ.Ματθαιόπουλος.
(μια τελείως διαφορετική ερμηνεία του στίχου υπάρχει στα σχόλια, για να μην αδικούμε τον κ.Ματθαιόπουλο, παρακαλούμε διαβάστε και αυτή την προσέγγιση του στίχου και κρίνετε).

 
Η κ. Ελεάνα Ιωαννίδου του συνδυασμού «Οικολογία - Αλληλεγγύη - Πολιτισμός», που στηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους, σε συνάντηση που είχαμε μαζί της, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους και για τον λόγο αυτόν να γίνονται τέτοιου είδους παρελάσεις, αλλά σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο που θα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, ώστε να είναι εφικτό όσοι επιθυμούν να αποφεύγουν την θέα τους.
(ΣΧΟΛΙΟ: την κυρία Ελεάνα Ιωαννίδου επίσης πετύχαμε να διαδηλώνει ως τάχα τυχαία πολίτης εδώ και εδώ
Θα την δείτε επίσης να συμμετέχει στο ΑντιπΑπαγορευτικό φεστιβάλ 2010 (ενάντια στην ποινικοποίηση των ελαφριών ναρκωτικών):
Η αφίσα και η ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα των Πρασίνων, εδώ: http://ecology-salonika.org/2010/04/16/legalize-it-festival-thessaloniki-2010/

Δείτε την ακόμη, σε συνέντευξη στο Βήμα, όπου παρουσιάζεται ως μητέρα της οποίας τα παιδιά (το ένα μόλις 9 ετών!) "είναι αντιμιλιταριστές"(!) και γι αυτό "δεν θέλουν να παρελάσουν"!! Στο ρεπορτάζ εσκεμμένα αποκρύπτουν την κομματική ιδιότητα της κ.Ελεάνας Ιωαννίδου:


 

Θα τη δείτε ακόμη να ζητάει την αφαίρεση των θρησκευτικών εικόνων από τις δικαστικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης (και πάλι από την επίσημη ιστοσελίδα των Πρασίνων : https://ecogreensalonika.wordpress.com/2009/11/22/kratos-ekklisia/  )


 
Ο κ. Μάκης Στεργίου, ως ανεξάρτητος υποψήφιος του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών για την Θεσσαλονίκη μας», σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, εξέφρασε την προσωπική του άποψη: ότι είναι αντίθετος σε κάθε παρέλαση, εκτός από την στρατιωτική και την μαθητική, γιατί δεν αρμόζουν στην εποχή μας, αλλά, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος δεν δεσμεύεται να μην επιτρέψει την παρέλαση gay pride, γιατί τόνισε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι και δική του απόφαση, χωρίς να προσπαθήσει καθόλου να την επηρεάσει.
(ΣΧΟΛΙΟ: ο κ.Μάκης Στεργίου επίσης συχνός προσκεκλημένος ροταριανών αλλά και Διοικητής των Ναϊτών Ιπποτών Κ.Μακεδονίας, γράψαμε γι αυτόν ξανά εδώ)



Με υποψήφιους κάποιων συνδυασμών δεν επικοινωνήσαμε, λόγω μη εύρεσης στοιχείων επικοινωνίας. Αν επιθυμούν να καταχωρισθούν σε νεότερο δελτίο τύπου, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.
Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου.
Μέλη Πρωτοβουλίας Ενημέρωσης
Των Ορθοδόξων Πολιτών Θεσσαλονίκης και κάθε ενδιαφερόμενου:
Τσακιρίδης Μιχάλης 6936664311
Αγγελίδης Νικόλαος 6994343762
Μαυρογιώργης Νικόλαος
Αρβανίτου Αλεξάνδρα
Καραφυλλίδου Ελένη
Πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ 1:
Ως "γνήσιοι" δημοκράτες, τέσσερις από τους παραπάνω υποψηφίους, οι κύριοι Μπουτάρης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Καλαφάτης(ΝΔ), Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Δελλής(ΚΚΕ) συμμετείχαν χθες σε debate ΜΟΝΟΙ τους (ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι συνολικά έντεκα)!! Διαπιστώστε το: http://webtv.eklogika.gr/debate-ypops-dimarxoi-thessalonikis/
 Όπως έλεγε και ο Όργουελ "όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι με τους άλλους".

Σε νεότερο -χθεσινό- debate, του TV100, συμμετείχαν 10 από τους 11 (αποκλείστηκε η Χρ.Αυγή!)Προς τιμήν του, ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε γι αυτό ήταν ο κ.Κουριαννίδης. Σχολιάζει :
"Κατά τα λοιπά, ο φασιστικός αποκλεισμός της Χ.Α. από το debate μόνο θλίψη προκαλεί για το κατάντημα μιας δημοκρατίας που κατατρώγει τις σάρκες της και συνθλίβει τις αξίες της στο όνομα των ... αξιών της."


ΣΧΟΛΙΟ 2:
Όσο για τους δύο υποψηφίους περιφερειάρχες από τον χώρο της ΝΔ (ο "με το κομματικό χρίσμα" Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποτίθεται "χωρίς κομματικό χρίσμα" Απόστολος Τζιτζικώστας), είναι τόσες ΔΕΚΑΔΕΣ οι παρουσίες τους σε συνεστιάσεις και σε εκδηλώσεις των Ρόταρυ (με ομιλίες τους, χαιρετισμούς, τιμητικές πλακέτες κλπ), που για λόγους οικονομίας χώρου δεν θα ασχοληθούμε άλλο (γράψαμε ήδη στο παρελθόν εδώ και εδώ). 
Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας λάβει την εντολή από την Νέα Τάξη να παραδώσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον εκλεκτό της, κ.Μπουτάρη, κατασκευάζει 2 υποψηφίους για την περιφέρεια Κ.Μακεδονίας για να κρατήσει σε κάθε περίπτωση τα "πρόβατα στο μαντρί".


ΣΧΟΛΙΟ 3:
Με χαρά διαπιστώνουμε  ότι δεκάδες Ορθόδοξα και πατριωτικά ιστολόγια ξεκαθαρίζουν προεκλογικά την θέση τους ενάντια στα τσιράκια της Νέας τάξης. Συντασσόμαστε φυσικά μαζί τους και ξεκαθαρίζουμε και εμείς ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ:

1) Την κατάργηση της αργίας της Κυριακής 
2) Τα ανθελληνικά βιβλία στα σχολεία
3) Την κατάργηση του εκκλησιασμού την ημέρα των 3 Ιεραρχών  και την απαγόρευση της εξομολόγησης στα σχολεία (από την Κυβέρνηση της ΝΔ)
4) το κλείσιμο δεκάδων στρατοπέδων θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας
5) τις άνω των 4.000 αυτοκτονιών συμπολιτών μας
6) την συνέχιση του απαράδεκτου εγκλήματος των εκτρώσεων
7) το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της πατρίδας μας
8) την ΜΗ ανακήρυξη ΑΟΖ
9) τις προδοσίες σε όλα τα εθνικά μας θέματα (πχ σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία για το κράτος των σκοπίων, διακοπή συνταξιοδότησης Βορ/των και εγκατάλειψη της Β.Ηπείρου, "προσκύνημα"  υποψηφίων της ΝΔ στο Τουρκικό Προξενείο, στους ψευτομουφτήδες και στο DEB) 
10) το παράνομο λαθρεμπόριο από λαθρομετανάστες με τα σεντόνια στους δρόμους που εξευτελίζει την εικόνα της πόλης μας
11) Την ανοχή της αστυνομίας -πάντα με άνωθεν εντολές- στις "Γυμνές ποδηλατοδρομίες", στα "gay pride" αλλά και την προκλητική στάση της ΕΛ.ΑΣ. έναντι πατριωτικών εκδηλώσεων
12) τις προκλητικές επεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη και τις φυλακίσεις -για 1η φορά στα χρονικά- εν ενεργεία βουλευτών
13) το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εμφανίστηκε εσπευσμένα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης-αντίδρασης.
14) την διακοπή των επιδομάτων στους πολυτέκνους και την φορολόγηση των μεγάλων πολυτεκνικών τους αυτοκινήτων σαν να ήταν υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Επιλογές αντιμνημονιακές και πατριωτικές υπάρχουν αρκετές :
1) ΑΝ.ΕΛ.,   2) Χρ.Αυγή,   3) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,  4) Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, 5) ΕΠΑΜ,   6) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (παρά τον ελεεινό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε απέναντι στις αποκαλύψεις μας, δείτε εδώ,  δεν παύει να αποτελεί και αυτή μια κάπως αντιμνημονιακή λύση) κλπ. 
Την ευθύνη για την τελική επιλογή την έχει ο καθένας μας. Ραντεβού στην κάλπη!

ΥΓ. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος νομίζει ότι θίγεται από την ανάρτηση αυτή, μπορεί να διευκρινίσει τις θέσεις του στα σχόλια της ανάρτησης, που όπως πάντα παραμένουν ελεύθερα. 

4 σχόλια:

ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Θά ήθελα νά σάς πώ , πώς στην φυλή του Αβραάμ δέν ανήκει ο Ιησούς Χριστός.
Ο Ιησούς είναι Θεάνθρωπος καί δέν έχει φυλή. Τό ότι γεννήθηκε εκεί...υπάρχει λόγος. Καί τόν λόγο μάς τόν είπε ο ίδιος. Η εβραϊκή φυλή είναι η κατάρα τής ανθρωπότητας. Πήγε σέ αυτούς γιά νά τούς κάνει ανθρώπους αλλά αποδείχθηκε πώς τά "γεννήματα τού Σατανά" όπως τούς αποκάλεσε , δέν αλλάζουν καί τόν σταύρωσαν. Ενώ στούς Έλληνες δέν χρειάσθηκε νά έρθει γιατί μέσω αυτών δοξάσθηκε τό Όνομά Του, όπως καί πάλι ο ίδιος προείπε. Όπερ άτοπος η παρατήρηση.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προφανώς ο καθένας μπορεί να εκλαμβάνει έναν στίχο διαφορετικά. Προστέθηκε η επισήμανσή σας στο αντίστοιχο σημείο, για να μπορούν να διαβάζουν οι αναγνώστες και αυτή την προσέγγιση. Ευχαριστούμε.

dkottaridi1 είπε...

Κοίταξε αγαπητέ Μαχητή, εδώ πλέον είναι απλή αριθμητική.

Ένα κι ένα κάνουν δύο.

Οι μόνοι που τάχθηκαν ΣΑΦΩΣ εναντίον της παρέλάσεως των ανωμάλων είναι τρεις :

Κουριαννίδης ( Εθνικό Μέτωπο ), Παπαγεωργίου ( ΑΝΕΛ ) και Ματθαιόπουλος ( ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ).

Ο Παπαγεωργίου αποσύρθηκε, άρα μένουν οι άλλοι δύο.

Και εφόσον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το επικρατέστερο από τα δύο κόμματα, αποτελεί μονόδρομο η ψήφος στον Ματθαιόπουλο.

Μακάρι να τα έβρισκαν με το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και να κατέβαζαν κοινό ψηφοδέλτιο.

Ξέρω ότι έχεις κάποιες επιφυλάξεις για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα η ψήφος είναι καθαρά πρακτική και όχι συναισθηματική.

ΥΓ - Σίγουρα οι στίχοι που είχε γράψει κάποτε ο Αρτέμης δεν είναι και πολύ καλαίσθητοι.

Αλλά συμφωνώ κι εγώ ότι δεν αφορούν τον Χριστό.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ενσαρκωθείς Θεός, και η σύλληψή Του ήταν Άσπιλη.

Άρα δεν ανήκει "βιολογικά" σε κάποια Φυλή.

Ο Ίδιος λέγει ότι πήγε στους Εβραίους διότι δεν χρειάζονται γιατρό οι υγιείς, αλλά οι ασθενείς.

Αλλά οι Εβραίοι δεν έβαλαν μυαλό και Τον απέρριψαν.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αδερφέ, συχνά γνωρίζουμε πολλά περισσότερα από όσα δημοσιοποιούμε.

Αν ήθελε πράγματι η Χρ.Αυγή να πάει στον 2ο γύρο, στον δήμο Θεσσαλονίκης για να μην εκλεγεί ο Μπουτάρης, θα κατέβαζε υποψήφιο τον Αντώνη Γρέγο (παλαιό στέλεχος), ο οποίος είχε βγει πρώτος σε σταυρούς (8605 σταυρούς), στις βουλευτικές του 2012, διπλάσιους από τους υπόλοιπους, ο οποίος έχει απήχηση και είναι προσιτός σε πολύ κόσμο και έχει εξαιρετικά πιο φιλικό προφίλ.

Αλλά βλέπεις υπερίσχυσαν τα κομματικά-οικογενειακά κριτήρια. Προτίμησαν έναν "σκληροπυρηνικό" του περιβάλλοντος Μιχαλολιάκου για να τον μάθει ο κόσμος μέσω της υποψηφιότητας, για να μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες βουλευτικές.


Θα το διαπιστώσεις το βράδυ της 1ης Κυριακής με πόση διαφορά ποσοστού θα υπολείπεται του Κασιδιάρη.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Ματθαιόπουλος θα πάρει περισσότερους ψήφους από τον Κουριαννίδη.

Πάντως αν πάει στο 2ο γύρο (αν και απίθανο), είναι αυτονόητο ότι θα τον στηρίξουμε για να μην επανεκλεγεί ο Μπουτάρης.