Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Είναι απίστευτος ο τύπος!


Ενώπιων της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία βρέθηκε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήρης Χριστόφιας προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις  σχετικά με την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η οικονομία του τόπου επί προεδρίας του.

Αντί όμως να απαντήσει στις ερωτήσεις της Επιτροπής, ο κ. Χριστόφιας:

Επέμενε να αναγνώσει 44σέλιδη ανακοίνωση που μετέφερε μαζί του υποστηρίζοντας ότι σε αυτήν απαντούνταν οι ερωτήσεις (οι οποίες δεν είχαν ακόμα υποβληθεί και δεν γνώριζε ποιες θα ήταν).

Όταν η Επιτροπή του υπέδειξε ότι θα πρέπει να απαντήσει προφορικά σε όποιες ερωτήσεις του τεθούν (όπως προέβλεπε η διαδικασία και όπως έκαναν και οι άλλοι μάρτυρες που κλήθηκαν προηγουμένως) ο τέως πρόεδρος απείλησε ότι θα φύγει!

Όταν του υπέδειξαν ότι είναι ποινικό παράπτωμα να σηκωθεί να φύγει χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν, ζήτησε να του δώσουν τις ερωτήσεις γραπτώς για να τις απαντήσει με τη βοήθεια των συμβούλων του (Κ.Ε. ΑΚΕΛ;) και να τις καταθέσει τις επόμενες μέρες!

Όταν του είπαν ότι αυτό δεν γίνεται σηκώθηκε και έφυγε πυροβολώντας τους πάντες ισχυριζόμενος : Ότι προσπαθούν να τον φιμώσουν, ότι ουσιαστικά η Επιτροπή τον θεωρεί κατηγορούμενο και ότι δεν έχει την κατάλληλη αντιμετώπιση σαν πρώην πρόεδρος.

Η υπόθεση παραπέμπετε στον Γενικό Εισαγγελέα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδιο άτομο τα βάζει με επιτροπές και θεσμούς. Θυμίζουμε και την περίπτωση της Επιτροπής που εξέταζε την τραγωδία στο Μαρί, την οποία ο ίδιος διόρισε και μετά το πόρισμα (επειδή δεν τον βόλευε) την αφόρισε!

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: